söndag 4 mars 2012

En gammal favorit

Buenos Aires, Argentina, PLATSER. Förra helgen var det långhelg i Argentina, då den argentinska flaggans 200-års jubileum firades på måndagen. Eftersom min pappa var här på besök från Sverige så blev det mycket turistande. Förra söndagen återupptäcktes en gammal favorit – Reserva Ecológica – en naturpark som ligger vid Río de la Platas kust, bara ett stenkast från centrum. Hit kommer Buenos Aires-borna för att jogga, promenera eller cykla, eller bara för att slå sig ner på en filt och njuta av grönskan. I slutet av 70-talet började man fylla igen en gammal badplats för att skapa ett nytt administrativt centrum, men projektet övergavs och ovanpå högen av grus bildades ett naturreservat.

Man kan inte bada här, eftersom vattnet är förorenat, men det fläktar skönt och man kan sitta i skuggan under ett träd och blicka ut över den oändliga Río de la Plata.

Hur tar man sig dit?
Reserva Ecológica ligger mellan Puerto Madero och Río de la Plata, precis vid den gamla badplatsen Costanera Sur. Adress: Av.Tristán Achaval Rodríguez 1550.

De närmaste tunnelbanestationerna är Plaza de Mayo (Linje A) och Leandro Alem (Linje B), men man får gå en bra bit.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar