fredag 16 november 2012

Nu är det jul igen


Argentina, Buenos Aires, AKTIVITETER. Imorgon är det dags för den årliga julmarknaden i Nordiska Kyrkan. Visst känns det lite malplacerat med julmys redan den 17:e november, särskilt när solen gassar och det är minst 28ºC i skuggan. Marknaden brukar hållas ganska tidigt, eftersom många nordbor åker hem över julen. Hur som helst är det ett optimalt tillfälle att shoppa kaviar, pärlsocker, pepparkakskryddor och andra bristvaror i Argentina. Själv hoppas jag kunna hitta lite vitmossa till min adventsljusstake.

Förutom svensk mat brukar man kunna hitta konsthantverk, loppisfynd och lite annat smått och gott. Också säljs det glögg, laxsmögåsar, humanskost och svenska bakverk. Om inte annat är kyrkan värd ett besök för sin trevliga trädgårds skull, en riktig liten pärla mitt i asfaltsöknen, om jag får lov att vara klyschig. 

Julmarknaden är öppen kl. 11-18. Adress: Azopardo 1428 (på hörnan till Juan de Garay).

Läs mer om Nordiska kyrkan på den här sidan, som skapades av Sveriges Ambassad, Svensk-argentinska handelskammaren och Svenska föreningen till Argentinas 200-års jubileum 2010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar