onsdag 7 november 2012

Basker med tradition



Argentina, Buenos Aires, GOURMET. I min nya stadsdel, Montserrat, är det fullt av spanska restauranger. Här, kring Avenida de Mayo, samlades spanjorerna som hade flytt till Argentina på grund av det spanska inbördeskriget (1936-1939). Republikanerna hade sina favoritställen och Francoanhängarna sina. Många gånger utbröt vilda slagsmål när de råkade stöta på varandra.

Idag finns det fortfarande mängder av traditionella spanska restauranger och caféer här. En av dem är krogen som ligger i det baskiska kulturcentret Laurak-Bat. Mitt i matsalen står en stor ek, som har växt av ett skott från den berömda eken i den baskiska staden Guernica.

Laurak-Bat serverar fiskrätter, paella, skaldjur och alldeles underbara kroketter. Allting tillagas med superfräscha råvaror och servicen är bra. Stället är helt klart värt ett besök om man blir sugen på fisk efter alla biffar. Vi betalade cirka 150 pesos (cirka 210 kronor) per person (vi delade på förrätten och på en flaska vin och tog bara kaffe efter maten).


Laurak Bat - Centro Vasco

Stadsdel: Montserrat
Adress:  Avenida Belgrano 1144

Öppet: Mån-lör, 9-24.30

Betalningsmedel: De flesta kort och kontant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar