måndag 15 juni 2009

Buenos Aires: Besök trendiga Barracas

Calle Lanín med sina färgglada hus
Argentina, Buenos Aires, PLATSER. I södra delen av staden, nära den plats där floden Riachuelo rinner ut i Río de La Plata – ligger det charmiga och något nedslitna Barracas. Kvarteret uppstod på 1600-talet, då man började bygga baracker – på spanska barracas – vid flodens strand för att förvara skinn och ­andra argentinska varor som skulle exporteras till Europa.
Runt Plaza Colombia ligger nyskapande restauranger
Under de senaste åren har kvarteret fåt sig ett rejält uppsving. Tillväxten i San Telmo och Puerto Madero, två av stadens främsta turistområden, har börjat sprida sig till detta grannkvarter. Här har öppnats trendiga barer, restauranger, butikshotell och kulturcentrum. Stadsdelen beskrevs nyligen i New York Times som ett av Buenos Aires hippaste kvarter. Läs mer i artikeln In Buenos Aires, a Revival

Ett av kvarerets mysiga caféer

Ta en promenad längs den pittoreska gatan Lanín (mellan gatorna Suárez och Brandsen) vars fasader förvandlats till färgglada konstverk av Marino Santa María.

Ett av Santa Marías konstvrek

Vid det torget Plaza Colombia, i stadsdelens hjärta, ligger kyrkan Iglesia Santa Felicitas (Isabel la Católica 520). Denna vackra kyrkobyggnad i tysk neoromansk stil, vittnar om en mörk historia. Den uppfördes 1878 till minne av Felicitas Guerreros, en överklassflicka som mördades av en avvisad friare. Det sägs att man kan återvinna förlorad kärlek genom att röra vid kyrkans stängsel.

Iglesia Santa Felicitas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar