söndag 28 juni 2009

Smultronställe vid Río de la Platas kust


Argentina, Buenos Aires, PLATSER. Även om vintern precis har börjat i Argentina så kan man fortfarande sitta utomhus och dricka kaffe i solen. En personlig favorit är området Barrancas de San Isidro, San Isidros flodstrand, vid Río de la Platas kust. Här finns trevliga små barer med uteserveringar från vilka man har en fantastisk utsikt över floden, till exempel Barisidro (Adress: Roque Saénz Peña 1602).

San Isidro är en av de välbärgade förorterna norr om Buenos Aires. I den gamla delen av staden, runt Plaza Mitre, ligger pampiga sekelskiftsvillor. Det var nämligen bland annat hit som Buenos Aires överklassfamiljer tog sin tillflykt när staden drabbades av kolera- och gulafebernepidemier i slutet av 1800-talet. Passa på att besöka den vackra neogotiska katedralen som uppfördes 1898 (Adress: Avenida Libertador 16200). Den gamla vägen som leder fram till kyrkan sägs vara lagd med granitstenar från Bohuslän. När handelsutbytet mellan Argentina och Sverige tog fart i slutet av 1800-talet exporterades mycket svensk granit till Sydamerika. Denna användes bland annat till att anlägga stadens gator. På många ställen ligger den svenska graniten fortfarande kvar. Den skiljer sig från den argentinska graniten genom att stenarna är mindre och ligger i solfjädersmönster. Källa: Municipalidad de San Isidro

Så tar man sig till Barrancas de San Isidro
Ta tåget till Tigre (Linje Mitre) från Retirostationen och hoppa av vid stationen San Isidro. När du går av tåget tar du till höger ner mot floden.
Om man istället går av vid stationen Olivos kan man ta turisttåget Tren de la Costa vidare därifrån. Det går längs Río de la Platas kust. Hoppa av vid stationen San Isidro R.


Se Barrancas de San Isidro på en större karta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar