onsdag 13 april 2011

Hit med lite höst!!!

Fortfarande kan man sitta på uteserveringar i sandaler.
Argentina, Buenos Aires, VARDAGSLIV. Trots att hösten i Argentina officiellt börjar den 21 mars (den dag som det är vårdagjämning i Sverige), så är det fortfarande högsommar. 29ºC är väderprognosen för idag. När jag åker till jobb på morgonen så sitter människor i klänning och sandaler bredvid folk med jeans och stövlar på tunnelbanan. Vissa anser nämligen att från och med slutet av mars är det höst och då åker vinterkläderna på, det spelar ingen roll hur varmt det är. Själv ångrar jag att jag inte passade på att köpa ett par extra sandaler på restrean i slutet av februari. I Buenos Aires har klimatet blivit allt mer tropiskt under de senaste åren, med evighetslånga fuktiga somrar och korta milda (och fuktiga!!!!) vintrar.


Enligt meterologerna så är det här dock den sista varma dagen, sedan ska det äntligen bli lite höst! Hit med lite regn och rusk! Jag längtar efter att få äta varma grytor och krypa upp i soffhörnan med en bok och en kopp te medan vinden viner utanför husknuten.


(Det kanske bör tilläggas att hösten i Buenos Aires är en behaglig årstid. Visst kan det regna och blåsa kallt ibland, men de flesta dagar är vädret milt. När meterologerna säger att det ska bli svalt från och med imorgon så ligger minimumtemperaturen på 11º C och maximum på 22º C.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar