Carolina i köket
Milanesa de Berenjena – 4 personer
Ingredienser
2-3 äggplantor
2 ägg
Salt och peppar
Ströbröd
Olja
Ev. en näve hackad persilja och 1-2 klyftor hackad vitlök
Gör så här
1. Skala äggplantorna och skär dem på längden i cirka en centimeter tjocka skivor.
2. Strö salt på skivorna och låt dem vila i en halvtimme. Saltet drar ut den beska smaken som finns i grönsaken. Torka sedan noggrannt av skivorna med hushållspapper.
3. Vispa upp äggen i en skål och blanda i lite salt och peppar. Eventuellt kan man blanda i lite hackad persilja och vitlök i äggsmeten. Häll upp ströbrödet på en tallrik. Vänd äggplantsskivorna först i äggsmeten och sedan i ströbrödet.
4. Lägg de panerade skivorna på en oljad plåt.
5. Stek i ugnen på ganska stark värme i cirka 10-15 minuter på den ena sidan och 10-15 minuter på den andra. Ytan ska bli lite brun och krispig och insidan mjuk. Man kan även fritera skivorna i en stekpanna i rikligt med olja på hög värme och sedan låta rinna av på hushållspapper.
Som tillbehör serverade Carolina sallad på tomat, ägg, morot och salladsblad, samt en böngryta med ris.
5. Stek i ugnen på ganska stark värme i cirka 10-15 minuter på den ena sidan och 10-15 minuter på den andra. Ytan ska bli lite brun och krispig och insidan mjuk. Man kan även fritera skivorna i en stekpanna i rikligt med olja på hög värme och sedan låta rinna av på hushållspapper.
Som tillbehör serverade Carolina sallad på tomat, ägg, morot och salladsblad, samt en böngryta med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar