lördag 30 mars 2013

Påskutflykt


Argentina, Buenos Aires, PLATSER. I år är påsklovet extralångt i Argentina eftersom påsken inträffar precis före den 2 april, som är en helgdag till minne av krigsveteranerna och de stupade i Falklandskriget (2 april-14 juni 1983). För min del blev det ingen resa i påsk, men det blev i alla fall en utflykt till Tigre, staden som ligger 3 mil norr om Buenos Aires vid Paranáflodens delta.

Här kan man käka en rejäl och opretentiös lunch på någon av de gamla roddklubbarna och sedan åka på båtfärd i deltats kanaler, som kantas av gamla vackra sommarhus på träpålar.

Nahuel Restó Café (Adress: Lavalle 235) kan du äta en saftig köttbit, lasagne, paella, hamburgare och gigantiska baguetter under höga palmer för cirka 50 pesos (ca 63 kr)  per person (inklusive läsk eller vatten). En timmes båttur i deltat kostar cirka 50 pesos (ca 63 kr) per person. Det enklaste sättet att ta sig till Tigre är med tåg från Retiro (Linjen Mitre mot Tigre). Biljetten kostar 7,50 (9,50) tur och retur. Var ute i god tid, förseningar är vanliga och var beredd på att det reser mycket folk under helgerna. Mer information om Tigre hittar du i det här inlägget


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar