söndag 29 mars 2009

Caracas salsatempel: El maní es así

Venezuela, Caracas, NATTLIV. Vill man uppleva Caracas mest genuina nattliv är ett besök på El maní es así (Jordnöten är så här) ett måste. Till den här traditionella salsaklubben kommer stadens bästa salseros (salsadansare) för att släppa loss. El maní är en liten, enkel klubb med avslappnad atmosfär. Eftersom inträdet ofta är gratis, eller kostar väldigt lite, trängs folk från alla samhällsklasser på dansgolvet. De har gemensamt att de älskar att dansa till och lyssna på bra salsa. De flesta dansar klassisk salsa, enligt den gamla skolans alla regler. Grupper från hela Latinamerika kommer hit för att spela och det är levande musik varje kväll. Om du inte vågar dig upp på dansgolvet är det lika trevligt att sitta i baren och njuta av en öl eller en cuba libre (rom och cola).


Det är öppet från tisdag till lördag, från klockan 20. Vill man ha ett bord bör man vara tidigt ute, eftersom stället snabbt blir fullt. Precis som på andra uteställen i Caracas reserverar man sitt bord för kvällen genom att beställa in en hel flaska rom eller någon annan dricka. Kyparna är uppmärksamma och vänliga, så var inte snål med dricksen!
Det är säkrast att ta sig till och från El Maní med taxi, eftersom kvarteret där klubben ligger kan vara lite farligt på kvällen. Alla taxichaufförer känner till stället. Under dagtid förvandlas klubben den peruanska restaurangen El sitio Perla.
El maní es así
Adress: I hörnet mellan Avenida Francisco Solano och calle El Cristo
Kvarter: Sabana Grande, Caracas, Venezuela
T-bana: Sabana Grande
Telefon: +58 212 763 6671

1 kommentar: