söndag 9 december 2012

Pärla med hög mysfaktor


Argentina, Buenos Aires, GOURMET. I går tog några vänner med oss till en sådan där restaurang som är omöjlig att hitta om det inte är någon som rekommenderar den. Urondo Bar är en sådan där riktigt liten mysig kvarterskrog som ligger i ett lugnt bostadsområde, långt från bullriga centrum. Dessutom: ett fåtal bord, dämpad belysning, jazz i bakgrunden och öppet kök så att man kan se när maten lagas. Lite matos visserligen, men det uppvägs av den höga trevlighetsfaktorn.

Menyn varierar med årstiderna och har ett begränsat antal rejäla rätter att välja mellan, som till exempel, grillat lamm, med ugnsrostade sötpotatisar och kikärtor, dagens fisk med grillade grönsaker, eller en enorm biff med potatis i ugn för två. Är man många kan man dela en Copa Urondo till förrätt: rödkål, fänkål, paprika, rödbetspuré, oliver och andra utsökta smårätter.

I köket står kocken Javier Urondo, som har uppkallat krogen till minnet av sin pappa: författaren, poeten och journalisten Paco Urondo, som mördades 1976 under militärregimen. 

Trevlig service, bra vinmeny och helt okej priser. Ett plus är att krogen är barnvänlig: det finns barnstolar och både barn och föräldrar bjuds på en liten alkoholfri drink innan maten. Ett sådant ställe som man gärna besöker igen.

Urondo Bar
Stadsdel: Parque Chabuco
Adress:  På hörnet mellan gatorna Rincón och Adolfo Alsina
Öppet:  Tisdag-lördag, 20.00-01.00
Betalningsmedel: Endast kontant
Cirka pris: 160 pesos (ca 220 kr) per person, inklusive vin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar