måndag 3 december 2012

Semester


Argentina, Buenos Aires, VARDAGSLIV. Den här bilden, en öde strand på Valdéshalvön i Patagonien, är vad jag förknippar med ordet semester. Sand mellan tårna och vågornas kluckande.

Bra och dåligt med Argentina är att sommarsemestern infaller efter julen. Bra för att ledigheten efter jul på mitt jobb sträcker sig ända till februari. Det blir med andra ord en extralång sommar. Och bra för att man kan fira nyårsafton vid en poolkant i guldsandaletter utan att frysa om tårna.  Dåligt för att det är svårt att få till någon julstämning när tomten kommer stånkande i 40ºC värme.  Och för att man ska hålla på att äta en massa julmiddagar (i Argentina kallas dessa sammankomster för ”årsslutsmöten” och består av vilken mat som helst, på vilken restaurang som helst, inga julbord här alltså) samtidigt som man försöker hålla igen för att komma i bikinin. En ekvation som inte går ihop.

Hur som helst, nu är december, årets sista månad här och det är hektiska dagar. Allt ska hinnas med innan året är slut. Argentinare i allmänhet och min chef i synnerhet har tendensen att göra allting i sista minuten, men det är okej. Jag står ut. Vid horisonten skymtar semestern. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar