onsdag 11 september 2013

Den bussåkande engelsmannen

Museiexemplar utställda på Avenida de Mayo
Buenos Aires, Argentina, LÄST, SETT OCH HÖRT. Daniel Tunnard är engelsmannen som åkte med alla busslinjer i Buenos Aires och skrev en bok om sina upplevelser. Under sju månader tog han Buenos Aires 140 olika busslinjer, resultatet blev boken Colectivaizeishon. Ordet har skapats av bokens författare och kommer från ”colectivo” (på svenska kollektiv) som man kallar bussar i Buenos Aires. Enligt författaren betyder colectivaizeishon handlingen och resultatet av att ta alla bussar i Buenos Aires. Idén till projektet föddes 2009, när Tunnard hade bott tio år i staden.

Det kanske inte låter så spännande det här med att åka buss i sju månader, men jag lovar, vad som helst kan hända på en buss i Buenos Aires. Dessutom är det ett fantastiskt sätt att se staden på och att komma till platser långt bortom turiststråken.  För den ultimata bussupplevelsen ta linje 60, som går från Barracas i södra delen av staden till de rika förorterna i nordväst. Du stöter garanterat på folk från alla samhällsklasser.

Nu håller Daniel Tunnard på för fullt med sitt nästa projekt, en bok om tågen i Argentina. Missa inte hans blogg där han beskriver sitt bussåkande och lite annat smått och gott, både på engelska och spanska. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar