måndag 16 september 2013

Den vackra svenska flickan smäller högt i Argentina

"La sueca" som sjuksköterska i Jorge Lanatas program

Buenos Aires, SVENSKAR I ARGENTINA. Svenska Klubben i Buenos Aires skickar då och då ut mejl med information om aktiviteter och annat som berör Sverige. Genom deras mejllista fick jag häromdagen ett meddelande angående en casting där man sökte modeller till en reklamfilm för Quilmes, Argentinas största ölmärke: ”Vi söker två svenska flickor som pratar spanska med svensk accent eller liknande, det ska märkas att de inte kommer härifrån. Det är viktigt att de är vackra, roliga och att de ska kunna spela rollerna. De ska föreställa två svenskor, som pratar spanska med brytning, de ska vara skojiga men lite naiva på samma gång… Referens: ”La Sueca” som arbetar med Lanata. 

La Sueca”, ”svenskan”, heter egentligen Alexandra Larsson, är 27-år och tog klivet in i rampljuset förra året då hon blev en av de dansöserna i Argentina mest sedda underhållningsprogram, Showmatch. Programmet leddes av Argentinas showman nº 1, Marcelo Tinelli. Förutom hans egna fantastiska karisma, bygger hans koncept på plumpa skämt och realityshower som till exempel Let´s Dance, men med betydligt mer naken hud än i den svenska versionen. Massorna älskar honom och den kulturella eliten avskyr honom. Att titta på Tinelli är allt annat än ”fint” och hans show är nog ett av det mest sexistiska program som visas på Argentinsk teve.

 Men ändå, det är vad de flesta argentinska familjer väljer att slötitta på varje kväll hemma i tevesofforna. Hur som helst, tack vare Tinelli blev ”La sueca” Argentinas mest berömda svenska. Numera uppträder hon bland annat utklädd till sjuksköterska i ett samhällsprogram som presenteras av journalisten Jorge Lanata. Även han är en välkänd mediafigur som på sista tiden har gjort sig berömd för att vara en av regeringens främsta kritiker. 

Bergman, Strindberg och Roxette släng er i väggen, nuförtiden är det ”La Sueca” som står för Sverigefrämjandet i Argentina. Den vackra svenska flickan, rolig och lite naiv, har gjort comeback. Framöver kommer hon att synas på reklamfilm för landets största ölmärke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar